Lošinj, Osorščica – 25.02.2017.

Organizator: PD „Skitaci“ – Labin, za potrebe svojih članova (mogu se pridružiti i ostali članovi HPSa)

Mjesto okupljanja: 25. 02. 2017., subota 6,50 h, Autobusni kolodvor Labin

Prijevoz: osobna vozila (Labin – Brestova, Porozina-Nerezine)

Planirani tijek ture: Nakon okupljanja polazak osobnim automobilima u vlastitom aranžmanu za Brestovu, trajektom u 7:30 sati do Porozine i vožnja do Osora i Nerezina. Iz Nerezina polazak na turu grebenom Osoršćice preko Sv. Mikule (557 m) i vrha Televrina (588 m) do planinarske kuće Sv. Gaudent (274 m) u trajanju cca 4-5 sati.

Nakon marende (iz vlastitih zaliha) u planinarskoj kući, spuštamo se u Osor uz cca 1,5 sata hoda. Produžujemo do Nerezina (cca 45 min) odakle se automobilima vraćamo do Porozine, trajektom do Brestove i povratak kući uz zaustavljanje (po dogovoru) u Plominu radi večere.

Zahtjevnost: tehnički nezahtjevna, kondicijski srednje zahtjevna

Potrebna oprema: Standardna planinarska oprema. Potrebno ponijeti dovoljno tekućine i hrane.

Vodič: Nino Rocco (098/224 182), PD Skitaci Labin i SPV Istra

Rok za prijavu: do 24. 02. 2017. petak,  do 20:00, Zlatarna Oroshi uz uplatu kotizacije od 10,00 kn (organizacija), ili utorkom na sastancima

Više informacija o turi: Vodič – 50 najljepših planinarskih izleta u Hrvatskoj, dr. Željko Poljak http://www.hps.hr/info/hrvatski-vrhovi/losinj-osorscica-vrh-sv-mikula/

 

Napomena: Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. Vodič ima pravo izmjene plana i programa ture obzirom na objektivne i nepredvidive okolnosti na samom terenu.

Komentari su zatvoreni,.